Matskulpturer – Klockrena sätt att tjäna pengar på matsvinn, del 3

Dumpstrat älskar konst! Tyvärr har många konstnärer svårt att leva på sitt arbete. Men nu har vi en klockren lösning som både tar vara på matsvinn och ger konstnärer inkomster. Förutsättningen är att matsvinn förbjuds eller att avfallsskatten chockhöjs – men det dröjer nog inte länge.

Som vanligt är affärsidén enkel. Erbjud dig att hämta industrins matsvinn för bara halva priset jämfört med böterna eller skatten, sen bygger du matskulpturer av svinnet. Bäst är om du har en liten markplätt att använda, exempelvis en villatomt. Då kan du dessutom ta inträde till en skulpturpark!

Vi tror att att du kommer få kunder från höger till vänster på den politiska skalan. Liberalerna kommer kasta fram kreditkorten för att få köpa konst som tar sig an samhällsutmaningar och klarar sig utan statliga bidrag. Kommunisterna kommer slåss om att få ha din cyniska kritik av kapitalismen i partilokalen. Men det bästa är att du tjänar pengar även när hajpen lagt sig och ingen längre köper  dina ständigt växande gigantiska kreationer.

Vi har byggt en prototyp av några dumpstrade varor vi hade hemma. Den heter ”Nemas” och är inspirerad av Nimis. Namnet kommer av uttrycket ”Nemas problemas”, vilket syftar på att det inte är några som helst problem att ta vara på matsvinnet om en bara vill. Vissa varor står uppochned, vilket symboliserar att världen kan kännas uppochned för personer med lägre entreprenöriell intelligens. Vad tycks?

3 kommentarer till “Matskulpturer – Klockrena sätt att tjäna pengar på matsvinn, del 3

  1. Hej!
    Jag vill gärna komma i kontakt med er som ansvara för Dumpstrat och det här inlägget med konstskulpturer. Vill gärna göra en telefonintervju idag förmiddag med er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *