Fyra klockrena sätt att tjäna pengar på matsvinn

Dumpstrat ger upp! Ni hade rätt! Det är entreprenörerna som kommer Lösa Problemet Med Matsvinnet. Så nu vill vi hjälpa till med några affärsidéer, några sätt att ta tillvara på svinnet.

1. Matkrigsfabriken®! Som Busfabriken, men matkrig! Öppet för vuxna och barn, möhippor, svensexor, konferenser, teambuilding osv. Kasta hur mycket mat ni vill på varandra. Inträde 200 kr. Här finns en fantastisk potental för att ta tillvara på mat. Ju mer krig, desto mer tillvaratagande!

2. Skapa ett Tomatina i din kommun, men med något som odlas i närheten. Exempel: Det årliga äppelkriget i Kivik! Det här kommer bli en turistmagnet som kommer generera massor med tillväxt i turistnäringen! Här finns potential för att helt utradera Kiviks äppelsvinn. Varje äpple som ska slängas sparas till kriget, och kriget får inte sluta förrän det sista äpplet är kastat!

3. Matspa. Varför nöja sig med gurkskivor på ögonen? Bada i gurksoppa! Simma i en 25-metersbassäng med apelsinjuice. Bananmassage! Ett sidoprojekt för Brämhults? Matspat är ett mycket bättre sätt att ta tillvara på matsvinnet än att sälja maten till rabatterat pris, eftersom det inte konkurrerar med fullprisvarorna. Även här är potentialen enorm. Blir matsvinnet större? Bygg en 50-metersbassäng! Det här kommer bli en succé för den övre medelklassen som får klimatångest av att resa på spa stup i kvarten. Vid slutet av spavistelsen utdelas diplom med antal ton koldioxid som inte släpptes ut i onödan eftersom du tog hand om maten och badade i den!

4. Starta en djurfabrik! Den moderna människan är alldeles för mätt för att orka äta upp all mat som produceras, men här kommer djuren in i bilden. 500 kg mat blir plötsligt 50 kg mat efter att ha processats till att bli ett djur, och då är det ju bara en tiondel så mycket mat att pressa i sig. Nästan görbart! Och så fantastiskt bra för miljön: 450 kg mat som annars skulle blivit svinn trollade vi bort. Bäst av allt: helt utan att byta ekonomiskt system 🙂

Lycka till! Men tacka inte oss – tacka kapitalismen.


Bild: Snodd. Tomatina.

3 kommentarer till “Fyra klockrena sätt att tjäna pengar på matsvinn

  1. Pingback: Problematiska djur | Dumpstrat

  2. Pingback: Därför fungerar inte avfallsskatt | Dumpstrat

  3. Pingback: Kallpressad rapsolja är slösaktigt och inte vegetariskt | Dumpstrat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *