Mandelmassor

Vi skulle bara hämta lite yoghurt och frukt, men den lilla närbutiken hade visst slängt mandlar också. Vi tog med oss 10 kg och tänkte direkt: mandelsmör, mandelmjölk!

Och ett par läsglasögon med inbyggd lampa 🙂

Den där färska mjukglassen som Arla hittat på verkar inte sälja något vidare. Lite trist för Arlas vinst och tillväxten i livsmedelsindustrin och jobbskapandet och skatteintäkterna att vi fortsätter äta glass som håller sig jättelänge i frysen och som går att frysa om när paketet är öppnat.

10 kommentarer till “Mandelmassor

 1. Hej! Har ni blivit dåliga av champinjoner nån gång?
  En kompis till mig hittade lite champinjoner förut och när han skulle tillaga de så fick han utslag på händer och armar efter att ha handskat med svampen. Har ni råkat ut för nått liknande eller kan det vara så att han mest hade otur?

 2. Hej! Jag har följt den här bloggen ett tag nu och är riktigt sugen på att börja dumpstra! Är så trött på detta eländiga konsumtionssamhälle och när jag ser bilder på den ohyggliga mängden mat som slängs..man blir ju bara så less.
  Min familj och min pojkvän är eniga om att handlingen i sig är god, både för plånboken, samvetet och miljön. Men de är väldigt oroliga över att jag ska bli ertappad. Måste hålla med om att jag också är lite rädd.
  Bor i norge och vet inte hur lagarna ser ut här, men vad tror ni är det värsta som kan hända? Böter? Prick i registret? Det är ju trots allt stöld.

  Hoppas att ni svarar och keep up the good work! Ni fascinerar mig!

 3. Hej Therese,

  Som jag förstått det är det inte stöld eller snatteri i Sverige, eftersom sopor inte anses vara värda något. Någon gång blev en dumpstrare anmäld för ”egenmäktigt förfarande”, men polisen lade ner fallet. Så i Sverige är det helt lugnt, så länge du inte gör ”olaga intrång” genom att hoppa över ett staket.

  Jag har blivit ertappad tre gånger av poliser, och de släppt oss på plats varje gång. Inga prickar i registret. (Men jag skulle vara stolt över ha fått en prick i registret för att jag dumpstrat).

  Hur det är i Norge vet jag inte. Kolla på Trashwiki och frigan.no. Jag känner även till en Facebook-grupp för Trondheim, men det finns säkert fler för andra städer. På Twitter finns det en norsk frigan som heter forteller också. Hen kanske kan hjälpa dig.

 4. Hej,

  Haha otrolig mängd mandlar. Smakar som vanligt antar jag? KAN mandel ens bli dåligt? Torkade nötter ju?

  Vad är bäst före datumet?

  ”Roliga” bilder 🙂 Forstätt lägga upp!

 5. Hej Alex, tack för kommentarerna 🙂

  Mandlarna smakar precis som vanligt. Jag har inte kollat på bäst före-datumet. Har helt slutat titta på bäst före-datum faktiskt. Betraktar det som en form av ”planerat åldrande”.

 6. Lmao. Jag kommer ihåg den där mjukglassen, dumpstrade en massa sådant här uppe i Luleå.
  Tack för en bra blogg.

  Min familj äter 70-80% dumpstrat, problemet är bara att det blir så onyttigt. Hittar mest kött, korvar och vitt bröd.
  Smörgåstårta till frukost, räksallad till lunch, oxfille till middag. Saknar en gammal god linsgryta 🙂

  men det är helt galet att tiggare sitter och svälter på framsidan av butiken medan oxfileer ligger och ruttnar på baksidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *