Russin som håller (för) länge

Russin är något vi sällan hittar i containrarna. Vindruvor däremot finns nästan alltid.

Vårt helt rationella och maximalt effektiva ekonomiska system har nämligen kommit på att det mest optimerade och smartaste sättet att distribuera druvor till folket är i plastförpackningar. Och när en druva skrumpnat lite eller blivit brun är det så fiffigt påhittat att butikspersonalen slipper avlägsna den oönskade druvan – det är bara att kassera hela förpackningen! Klokt va!?

Nej, vi tycker inte att det är klokt. Vi ironiserar, förlåt.

Hursomhelst. Russin är gott. Och smart på riktigt, eftersom de håller länge. Så vi gör egna. Det är enkelt: halvera druvorna och torka dem i ugn/torkugn på c:a 50 grader tills de får önskad konsistens. Några timmar. De torkar snabbast ”på rygg”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *