Sylt av dumpstrade bär

Bär och frukt är sällan förpackade i helt täta förpackningar. Ibland nojar vi lite för att det ska ha hoppat in någon hemsk basilusk genom lufthålen. Egentligen är nog disktrasan betydligt läskigare än containrarna, men en noja är sällan rationell. Ett tips om du är osäker är att hetta upp och tillaga det dumpstrade som du är misstänksam till.

Björnbären vi hittade i måndags gjorde vi därför sylt av. Och i skafferiet fanns passande nog dumpstrat syltsocker.

8 dl björnbär kokades i ett par minuter (med en skvätt vatten ≈ 0,5 dl). Därefter tillsatte vi 3 dl syltsocker och kokade i ytterligare 10 minuter på ganska svag värme. Samtidigt desinficerade vi ett par gamla burkar. När sylten kokat klart hällde vi den i burkarna och ställde dem på avsvalning.

Två burkar sylt blev det. Här är en av dem:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *