Halva priset är för dyrt

Ikväll hittade vi mycket ost. Notera halva priset-lapparna. Butikerna sänker uppenbarligen inte priset tillräckligt mycket. Vi upprepar oss lite, men såhär: om de sänkte priset till 1 kr lovar vi att de skulle sälja ostarna på några minuter. Att de inte vill sänka priset så mycket, utan hellre slänga maten för att få chans att sälja en vara till fullpris, visar på ett grundläggande fel i vårt ekonomiska system.

”Kul” sak: Ekonomi är alltså läran om hushållande med begränsade resurser.

Ett förslag till nytt ekonomiskt system: Gör alla varor gratis. Vi har ju matvaror så det räcker och blir över åt alla, och en individ kan ju ändå inte äta sig mer än mätt. Varför ska vi med hjälp av prissättning undanhålla mat från andra människor när vi har ett överflöd?

4 kommentarer till “Halva priset är för dyrt

  1. Pingback: Den dyraste maten är den vi slänger | Dumpstrat

  2. Pingback: FeedApp, lur i din lur | Dumpstrat

  3. Pingback: Finn svinnfelen! | Dumpstrat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *