Svinnsvin med kroniskt inflammerade magslemhinnor

Vi har tidigare kritiserat superstjärnan i matsvinnsvärlden, Tristram Stuart, för att hen förespråkar grisuppfödning på s.k. ”oundvikligt” matavfall. Det mesta av matsvinnet som ges till grisar fullt ätbar för människor, att ge det till grisar är nästan lika slösaktigt som att bränna upp det som sopor i värmeverk. Och den lilla del som inte är ätbar för människor är inte heller säker mat för en gris.

Via Djurens rätts blogg hittar vi artiklar i GP om ”årets grisbonde 2011” som profilerat sig inom djuromsorg och miljö, som utfodrar grisarna med bortslösat bröd och påsklämmor av plast och ståltråd som ger dem kroniskt inflammerade magslemhinnor.

Grisar ska inte äta vårt matsvinn – vi ska göra det.

2 kommentarer till “Svinnsvin med kroniskt inflammerade magslemhinnor

  1. Pingback: Kort om Frankrikes eventuella svinntrolleri och våra unkna gamla värderingar | Dumpstrat

  2. Pingback: Finn svinnfelen! | Dumpstrat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *