Och igen pga Lantmännen

Just nu kör Lantmännen en kampanj som går ut på att minska matsvinnet. Hushållens matsvinn alltså. Vårt offentliga rum tapetseras med reklamaffischer som viftar med pekfingret åt oss: Inte kasta mat, fy fy, minska svinnet.

Dumpstrat är självklart för ett minskat matsvinn på alla plan, men vi anser att det är fel att skuldbelägga hushållen. Dels för att hushållen är långt ifrån att svinnla mest, men även för att hushållen hela tiden uppmuntras till överkonsumtion.

Vi välkomnar att branschen tar tag i svinnet, men då behövs det främst att producenternas svinn ses över. Vi på Dumpstrat känner en fadd bismak av unkenhet när det återigen är hushållen som skuldbeläggs. Kära Lantmännen, var rädda om maten på riktigt – se över matproduktionen.

Om vi klarar att inte slänga någon mat på en vecka? Räknar ni med bananskal och kaffesump då, eller hur tänker ni? Men okej, vi på Dumpstrat är redo att utmana er, Lantmännen. Vi kastar inget på en vecka, och så gör ni inte heller det. Deal?

Fotnot: Var Lantkvinnorna står i frågan förtäljer inte historien.

4 kommentarer till “Och igen pga Lantmännen

  1. Pingback: tomatbröd med oliver « vegannasol

  2. Pingback: Brittiska ingenjörskårens matsvinnsrapport | Dumpstrat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *