Smed-rapporten igen

För nio månader sedan släpptes en rapport om matavfall, beställd av Naturvårdsverket. De tveksamma slutsatser som dras i denna har Dumpstrat redan uppmärksammat. En av rapportens stora brister, att den helt utelämnat svinnet i jordbruket, är under utredning hos Jordbruksverket. Detta stoppade dock inte DN från att häromdagen helt fräckt skriva om rapporten som om den var ny. Som om den politiska sista förbrukningsdagen ännu inte passerat. Journalisten lyckas till och med upprepa livsmedelsindustrins tröttsamma slogan: ”Hushållen är den största boven”.

Tråkigt att inte DN kan bedriva en seriösare skräpjournalistik.

Uppdatering: Ekot skrev en liknande artikel, helt utan att nämna vad Naturvårdsverkets nyhet var den 3 augusti, nämligen att de var klara med en ny avfallsplan. Notera också hur Ekot (och kanske även Naturvårdsverket om de är korrekt citerade) tar politisk ställning i frågan om orsakssambandet mellan produktion och konsumtion. Vi på Dumpstrat är inte helt nöjda, om vi säger så. Om konsumtionen helt styr produktionen, vilket syfte fyller då reklam?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *